Kończymy rok optymistycznie …

Ciągnął się od marca strasznie długo. Kilka razy nas rozczarowywał ale w sumie kończy się właśnie optymistycznie. Dlaczego? Już tłumaczę.

Przede wszystkim rejestracja Fundacji wciąż w toku. Sąd w listopadzie jeszcze nie zarejestrował Fundacji a informacja e-mailowa poniżej:

sad

Rozmawiamy jednak z innymi Fundacjami i wiemy, że to niestety może potrwać. Wciąż jednak wyznajemy zasadę, że lepiej raz a dobrze zatem czekamy na wieści z Sądu Rejestrowego i na pewno upomnimy się w Nowym Roku o kolejne. Oby były dobre.

Tymczasem nasi przyjaciele z Zjednoczenia “Pozytywni w Tęczy” przekazali nam na piśmie rozliczenie 1{1b15491142617a9a36d6c94a049d987338e3cd6d6b41308626da7153c8fc1374} z podatku, które otrzymali swojego Naczelnika Urzędu Skarbowego i wiemy już, że na podstawie pierwszej części rozliczenia (bo kolejne jeszcze w drodze) przekazaliście nam poprzez “Pozytywnych w Tęczy” aż:

1662,20 zł

I tu właśnie zaczyna się ten optymizm. Bardzo, bardzo Wam za to dziękujemy. Na rozliczeniu niektórzy ukryli swoje dane a niektórzy je ujawnili i tym podziękowałem już pisemnie ale zrobię to raz jeszcze.

Dziękujemy Panom: Bartkowi z Bielska-Białej, Janowi z Warszawy, Tomaszowi z Warszawy, Robertowi z Krakowa oraz tym, którzy zdecydowali podarować nam 1{1b15491142617a9a36d6c94a049d987338e3cd6d6b41308626da7153c8fc1374} anonimowo za to, że zaufaliście mi osobiście oraz Fundacji i jej celom, które sobie obrała. Wasze pieniądze po rejestracji w sądzie trafią od razu na nasze konto i zostaną spożytkowane na działalności statutową – będziemy o tym informować.  Z całego serca Wam za ten gest dziękuję.

Na nadchodzący okres świąteczno-noworoczny życzę Wam w imieniu własnym oraz Fundacji spokoju ducha, świątecznej atmosfery w sercach i optymizmu na przyszłość.

W tym roku ponownie będziemy starać się o Wasz 1{1b15491142617a9a36d6c94a049d987338e3cd6d6b41308626da7153c8fc1374} z pomocą zaprzyjaźnionej Fundacji – oto jej dane:

Nazwa OPP: Zjednoczenie Pozytywni w Tęczy
Numer KRS: 0000319790
Cel szczegółowy 1{1b15491142617a9a36d6c94a049d987338e3cd6d6b41308626da7153c8fc1374}: REFFORM

Fot.: Archiwum Fundacji