Przygotowania do pierwszej imprezy integracyjnej

Wciąż czekamy na pozytywną decyzję Sądu o rejestracji naszej Fundacji w KRS. Frustrujące to nieco, że wszystko musi długo trwać. Mamy czas ale by go nie marnować podjęliśmy już kroki ku organizacji pierwszej imprezy integracyjnej dla około 50 osób z całego kraju. Ten dość odważny pomysł organizacyjny powstał kilka miesięcy temu, gdy w sali konferencyjnej  jednego z poznańskich hoteli spotkała się grupa liderów opinii, by debatować o przyszłości ruchu fetyszowego w Polsce. Wiele wcześniejszych wydarzeń zainicjowało o spotkanie ale to nie forum, by o tym pisać. Zatem, na owym spotkaniu zakiełkował pomysł, by zorganizować wielopokoleniowy zjazd integracyjny osób wiązanych z ruchem fetyszowym. Pomysł od razu przypadł uczestnikom do gustu a dzisiaj – w kilka miesięcy po spotkaniu – ma on już konkretny kształt i ramy organizacyjne.

Najważniejsze jest to, że nikt wcześniej nie organizował imprezy, której głównym celem ma być zintegrowanie środowiska fetyszowego, zawiązanie więzi, przyjaźni i znajomości jako podstaw dalszej integracji środowiska i budowania jedności, zrozumienia i płaszczyzny współpracy. Być może nawet powołania nowej organizacji (stowarzyszenia). Jeśli integracja się powiedzie będziemy mieli w Polsce nową, super silną grupę ludzi chętnych do organizowania imprez tematycznych, budowania więzi społecznych z innymi i podejmowania działań przeciw dyskryminacyjnych.

Termin i miejsce zjazdu jest już wyznaczone. Zapisy trwają. Program się tworzy, to znaczy jest tworzony przez samych uczestników tego zjazdu a w nim, m. in.: warsztaty, spotkania, pogadanki, zwiedzanie regionalnego muzeum, sport i rekreacja a wszystko to nad pięknym jeziorem w Sielpi – znanej i lubianej miejscowości wypoczynkowej. Fundacja REFFORM oprócz tego, że wzięła na siebie kilka obowiązków organizacyjnych (kontakt z ośrodkiem, logistykę, pośrednictwo w płatnościach, itp.), to podczas imprezy zaoferuje również wszystkim uczestnikom niespodziankę, którą będzie można skosztować przy ognisku.

Link do wydarzenia an FB: https://www.facebook.com/events/401468806690173/