To trzeba wiedzieć!

Niewiedza lub wiedza niedostateczna niestety sporo kosztuje. Może kosztować zdrowie, życie, utratę bliskich, znajomych i przyjaciół. Może w konsekwencji prowadzić do stałych problemów, w tym natury psychologicznej, psychicznej.

Jednym z zadań systemu redukcji szkód jest rzetelne informowanie i przekazywanie jej osobom, które powinny ją mieć przed podjęciem ryzykownych zachowań. Najlepiej, by informacja ta była najpełniejsza, najkrótsza, jak to możliwe i przekazywana była słowami zrozumianymi dla ogółu osób.

Fundacja REFFORM w współpracy z lek. med. Erykiem Matuszkiewiczem – specjalistą w zakresie chorób wewnętrznych, pracownika Oddziału Toksykologii Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu, asystenta Zakładu Medycyny Ratunkowej Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu przygotowała 6 opracowań bardzo ważnych tematów.

Kliknij w temat poniżej, by zapoznać się z informacjami. Przeczytaj, przemyśl, powiel, przekaż innym osobom.

Nie oceniamy lecz rzetelnie informujemy.